Societat 05/08/2019

Convoquen una concentració a Magaluf de suport a la jove que ha denunciat que la varen violar

Moviment Feminista de Mallorca denuncia que la zona és un "espai d'impunitat per a les agressions masclistes"

Maria Fuster
1 min
El Moviment Feminista de Mallorca demana a les dones votin partits d'esquerra

PalmaPer primera vegada la coordinadora d'entitats que integren Moviment Feminista de Mallorca han convocat una concentració per rebutjar les agressions masclistes a Magaluf. L'acte també és una mostra de suport a la jove britànica que ha denunciat que la varen violar en aquesta mateixa zona diumenge passat. "Magaluf s'ha convertit en un espai d'impunitat per a les agressions masclistes pel model de turisme i d'oci que s'ofereix a la zona", ha assenyalat la portaveu de la coordinadora, Teresa Méndez.

La concentració serà aquest dijous a les 20 h a l'avinguda de Pere Vaquer Ramis, tal com ha anunciat per Twitter la coordinadora.

Méndez també ha exigit a les administracions que es comencin a fer "polítiques sexuals i afectives que posin fi a la cultura de la violació i amb l'amor romàntic". Alhora demanen el compromís de tots els agents social que formin part del sistema educatiu, judicial o de la societat civil per combatre amb contundència les agressions masclistes.

Dins de l'àmbit estatal consideren imprescindible modificar el Codi Penal perquè s'apliqui el Conveni d'Istambul, que està ratificat pel govern espanyol i on no hi ha marge de dubte en relació amb el consentiment, ja que estableix que només: "Sí és sí". A les Illes Balears, Méndez, en nom del Moviment Feminista de Mallorca afirma que és necessària una legislació específica que faciliti la tasca de coordinació de les autoritats competents.

stats