Societat 24/02/2023

El Moviment Feminista convoca una manifestació pel 8-M, que confluirà amb la transfeminista

El recorregut que han preparat ambdues organitzacions acabarà al passeig del Born de Palma

1 min
La manifestació del 8M, a la seva arribada al passeig del Born, a Palma.

PalmaMenys de 24 hores després que la Coordinadora 8M Transfeminista convocàs una manifestació pel 8-M a Palma –amb sortida a les 18 h a la plaça d'Espanya–, el Moviment Feminista de Mallorca ha fet el mateix, però sense comunicat ni roda de premsa, com sol fer-ho habitualment. Ha estat amb una publicació al seu compte de Twitter, en què informen que el seu recorregut començarà a la pèrgola del parc de les Estacions a les 19 h. Si bé l'itinerari serà diferent del de la Coordinadora Transfeminista, totes dues es trobaran al tram final: des del carrer Unió fins al passeig del Born.

D'aquesta manera, es confirma la possibilitat que va sorgir ahir, dijous –amb l'anunci de la Coordinadora–, que hi hagués dues manifestacions pel 8-M a Palma. Mentre que aquesta primera transcorrerà pel carrer dels Oms, la Rambla, el carrer Unió i acabarà al Born, la del Moviment Feminista de Mallorca arrencarà al parc de les Estacions i continuarà per les Avingudes fins a confluir al carrer Unió i el Born amb l'altra marxa. "Fortes, juntes i dempeus" és el lema que ha triat el Moviment per a enguany, mentre que la Coordinadora en reivindica un altre: "Aquest 8-M, foc al capitalisme, foc al patriarcat".

Així, Palma se sumarà a la tendència que varen iniciar diverses ciutats de l'Estat –com ara Madrid– el 2022, que varen convocar dues manifestacions diferents pel 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Tot i que a Ciutat es va convocar una única manifestació, el clima va fer palesa una divisió del feminisme al carrer, sobretot amb un evident enfrontament entre el bloc transinclusiu i les organitzadores, membres del Moviment Feminista de Mallorca. 

stats