Els Mossos investiguen una agressió homòfoba a dos menors a Reus

L'Obervatori Contra l'Homofòbia ha registrat enguany 194 incidències contra el col·lectiu

Ara
1 min
Orgull LGTBIQ+

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra investiguen una agressió homòfoba a dos menors adolescents a Reus, un dels quals és una persona trans. L'agressió va tenir lloc dissabte a la nit a la plaça Europa de Reus pels volts de les onze de la nit. Un grup de persones van agredir físicament la parella i els Mossos ho investiguen com un delicte d'odi per orientació sexual, segons l'ACN. A banda de l'agressió física, també els van robar objectes personals.

L'any 2020, les investigacions per LGTBI-fòbia van créixer un 20%, mentre que les denúncies per delictes d'odi van caure un 30%, segons l'informe anual del fiscal antiodi de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar. Entre el 2016 i el 2020, el nombre d'investigacions per homofòbia a Barcelona es van duplicar, de 52 a 102. D'aquesta manera, segons Aguilar, el principal motiu de discriminació torna a ser l'orientació sexual.

Segons l'Observatori Contra l'Homofòbia, aquest any s'han registrat 194 incidències per LGTBI-fòbia. Des del dos d'octubre del 2014 les incidències pugen a 982. En cas d'agressió o qualsevol mena de discriminació per l'orientació sexual, la víctima o qualsevol testimoni pot acudir a una Oficina d'Atenció al Ciutadà, que es poden trobar a totes les comissaries dels Mossos d'Esquadra i estan obertes les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any, per posar una denúncia. Per a emergències, es pot trucar al telèfon gratuït 112.

En cas de lesió, es recomana dirigir-se a un centre sanitari per demanar un informe mèdic que es pot presentar a l'hora de posar la denúncia. A banda, des de l'Observatori Contra l'Homofòbia també es pot denunciar el cas en línia i es pot accedir a diferents serveis per fer-hi front, com assessorament legal i jurídic o acompanyament psicosocial.

stats