Societat 02/04/2020

L'Ajuntament de Palma aprova una moratòria per al lloguer d'habitatges protegits

Els inquilins podran triar abonar la meitat de la mensualitat fins quatre mesos després que acabi l'estat d'alarma o ajornar el pagament

K. O.
1 min
La Seu de Palma. / ARA BALEARS

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest dijous una moratòria per suspendre el cobrament dels lloguers dels 386 habitatges públics que gestiona el Patronat Municipal i donarà ajudes directes als inquilins dels 14 pisos privats que col·laboren amb Cort per establir preus socials. L'objectiu és ajudar les famílies més vulnerables i que s'han vist afectades per la crisi sanitària.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha comentat que els llogaters que viuen a pisos protegits podran tenir una bonificació del 50% del lloguer que paguen ara, i la mesura s'aplicarà durant l'estat d'alarma i quatre mesos més si no aconsegueixen augmentar els seus ingressos. A més, també s'ofereix la possibilitat de no pagar el lloguer durant el temps que duri el confinament i fer-ho de manera fraccionada al llarg d'enguany i el 2021 per "donar facilitats als més afectats", com ha apuntat la regidora.

Truyol ha explicat que les famílies que viuen en els 14 pisos privats que formen part del projecte Palma Habitada, on els propietaris ofereixen preus socials, tindran ajudes directes si han experimentat una reducció dels seus ingressos. Així mateix, Cort aplicarà una pròrroga de sis mesos a tots els contractes que acabin durant l'estat d'alarma o els dos mesos següents. Truyol ha afirmat que la intenció és que "ningú no tingui la preocupació d'haver de cercar un nou habitatge".

El consistori palmesà també ha demanat al govern espanyol que incrementi els fons econòmics extraordinaris perquè l'administració local pugui ajudar els ciutadans més afectats per la crisi sanitària. A més, la regidora ha dit que serà important rebre ajudes estatals per reforçar l'Oficina Antidesnonaments de Palma.

stats