Societat 20/03/2020

Mor Tolo Güell, impulsor de la marxa Del Güell a Lluc a peu

Feia dos mesos que estava ingressat a l'hospital Joan March de Palma

Ara Balears
2 min
Tolo Güell va  impulsar la marxa del Güell a Lluc a Peu l'any 1974

PalmaTolo Güell, impulsor de la famosa marxa Del Güell a Lluc a peu, ha mort aquest divendres a l'hospital Joan March de Palma, on estava ingressat des de feia dos mesos per les complicacions que patia per diferents malalties.

Güell, que va néixer l'any 1941, va rebre nombrosos reconeixements al llarg de la seva trajectòria professional. El Govern de les Illes Balears va honrar la seva aportació a la cultura, i la Unió de Periodistes d'Espanya li va atorgar l'any 1984 el Trofeu Extraordinari a la Dedicació Esportiva.

Segons han informat, el creador de la famosa marxa, que cada any reuneix milers de persones, ha mort acompanyat per la seva família i, per complir les mesures adoptades durant l'estat d'alarma, el funeral i l'enterrament es faran en la més estricta intimitat. Tot i això, asseguren que quan passi aquesta situació el Grup Güell convocarà un funeral públic per acomiadar-lo.

Aquesta tradicional marxa va començar el 1973, quan Tolo Güell va decidir reunir un grup d’amics en una caminada per agrair a la Mare de Déu de Lluc que la seva filla sortís il·lesa d’un accident domèstic al bar Güell.

Des del Govern de les Illes Balears han expressat el seu condol i han destacat l'entusiasme i la feina de Güell, per la qual va rebre nombrosos premis i guardons. A més, han recordat que va formar part de nombroses entitats esportives, culturals i ciutadanes, com, per exemple, les federacions balears de fona, de dards i de pesca, el Patronat de bàsquet, l’Associació de Veïns de Son Canals i dels Hostalets i de la Societat Protectora d’Animals i Plantes.

stats