Societat 22/05/2022

Mor l'artista i professor Joan Lacomba a 87 anys

Va abraçar multituds de disciplines artístiques, i fou el primer director de l'IES Berenguer d'Anoia

ARA Balears
1 min
Mor l'artista i professor Joan Lacomba

PalmaL'artista i professor Joan Lacomba ha mort aquest dissabte, 21 de maig, a Inca a 87 anys. Lacomba, un artista polifacètic, va abraçar multituds de disciplines, que anaven des del dibuix fins a l'escultura i la direcció d'obres teatrals. En la part de docència, va exercir de professor als instituts Joan Alcover i Guillem Sagrera de Palma, a més del Berenguer d'Anoia d'Inca, del qual fou el primer director.

La notícia l'ha confirmada la regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Inca, Alice Weber, qui ha apuntat que l'artista tenia previst fer una exposició pròximament a Sa Quartera, i ha explicat que finalment es durà a terme. Lacomba fou reconegut per la seva trajectòria amb distints guardons, com el premi Francesc de Borja Moll del Govern, el premi Emili Darder de l'Obra Cultural Balear, el Ramon Llull del Govern i el premi de la II Gala de les Arts Escèniques del Consell de Mallorca.

La seva obra pictòrica inclou paisatges urbans, retrats i natures mortes minimalistes en la seva etapa inicial, fins a una etapa posterior amb les sèries Ritmes, Reviscolaments i Serres i serralades.

Després de conèixer la notícia, el batle d'Inca, Virgilio Moreno, ha donat el seu condol a les xarxes socials. "Lamentam profundament la pèrdua de l'admirat Joan Lacomba. Un home compromès amb l'educació, l'art, la cultura i tot allò que ens unia com a poble. El seu llegat perdurarà i el recordarem sempre", ha afirmat.

També s'hi ha pronunciat l'Obra Cultural Balear, una entitat que li dedicà un premi. "Joan Lacomba (1934-2022), soci i amic. Cavaller infatigable de l'Art i la Paraula. Combatiu, creatiu, pacient, fidel. Imprescindible", exposava el missatge.

stats