Societat 21/06/2022

Exteriors espera repatriar en els propers dies el cos del mallorquí mort a la guerra d'Ucraïna

La víctima, de 31 anys, va allistar-se a l'exèrcit del país per lluitar contra la invasió de les tropes russes

ARA Balears
1 min
Soldats a Mariúpol.

PalmaUn jove mallorquí, originari de Portocolom, ha mort mentre combatia a la guerra d'Ucraïna. Es tracta d'Àngel Adrover, un jove de 31 anys empadronat a Portocolom (Felanitx), segons han confirmat fonts de l'ajuntament a l'ARA Balears. Adrover s'havia allistat feia mesos i per voluntat pròpia a l'exèrcit del país per fer front a la invasió de les tropes russes, d'acord amb la informació publicada a diferents mitjans locals.

El Ministeri d'Exteriors han confirmat a l'ARA Balears que la Divisió d'Emergència Consular van tenir coneixement de la mort dissabte passat. Tot d'una, la Divisió va informar l'ambaixada, on a hores d'ara encara estan gestionant el cas i es mantenen en contacte permanent amb la família per oferir-li tota l'anteció consular necessària. Així mateix, Exteriors assenyala que "la repatriació del cos es farà en els propers dies".

Mitjans locals assenyalen que el jove va morir la matinada de divendres a dissabte en una zona d'Ucraïna que encara no s'ha determinat. Amb tot, encara es desconeix si la víctima tenia formació militar o experiència prèvia en aquest tipus de conflictes.

Mostres de condol

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat, ha traslladat el condol a la mare de la víctima, qui ha demanat màxima discreció. En tot cas, el consistori ha quedat a disposició de la família per a qualsevol qüestió en què pugui ajudar.

Per altra banda, el Club Esportiu San Cayetano ha lamentat també la mort del jove, "qui va ser futbolista del club durant moltes temporades", han afirmat a través del seu compte de Twitter. "Volem aprofitar per enviar una forta aferrada a tots els seus familiars i amics", afegeixen.

stats