Obituari
Societat 26/06/2023

Mor Gabriel Sampol, president del grup Sampol

L'empresa lamenta la notícia i assegura que la seva pèrdua "ha causat un profund pesar en tot el sector empresarial"

ARA Balears
1 min
Gabriel Sampol.

PalmaEl president del grup Sampol, Gabriel Sampol, ha mort a 87 anys. Segons ha informat l'entitat en un comunicat, "la seva mort ha causat un profund pesar en tot el sector empresarial en tractar-se d'un dels empresaris més estimats i rellevants.

Sampol, nascut a Montuïri el 1936, era president del grup Sampol, una empresa que va fundar el seu pare José Sampol Arbona l'any 1934. Va dedicar tota la seva vida professional a l'empresa familiar, i la va convertir en una de les principals multinacionals dedicades al sector energètic.

El grup té presència permanent a Espanya, Itàlia, Mèxic, República Dominicana, Jamaica, Panamà, Colòmbia, Puerto Rico, Hondures, Aruba, el Perú i el Canadà. Al llarg dels seus més de 88 anys d'història ha desenvolupat projectes internacionals en 22 països i quatre continents.

Dels molts guardons i premis rebuts en reconeixement de la seva trajectòria, el juliol de 2011, Sampol va rebre la medalla del Mèrit al Treball, en què es va destacar el seu esperit emprenedor i la dedicació absoluta al treball.

L'entitat remarca que l'empresari ha estat "un exemple a seguir, un optimista empedreït i inassequible al desànim. A més de ser un incansable treballador, intel·ligent i un gran lluitador. Se n'ha anat feliç, sense dolor, al costat de l'amor de la seva vida, la seva dona, Paz, i els seus fills i nets".

stats