Societat
Societat 11/10/2023

Mor la dona de 104 anys que va batre el rècord d'edat saltant en paracaigudes

Dorothy Hoffner va morir aquest dilluns mentre dormia a Chicago

ARA
2 min
Dorothy Hoffner, de 104 anys saltant en paracaigudes

Dorothy Hoffner, la dona que fa només 10 dies es va convertir en la persona més gran a tirar-se en paracaigudes als seus 104 anys, va morir dilluns a Chicago. Així ho han comunicat des de l'empresa de paracaigudisme amb la qual Hoffner va batre el rècord com a persona més longeva a llançar-se des d'una avioneta a més de 4.000 metres d'altitud. Segons han publicat diversos mitjans locals, la dona va morir mentre dormia a casa seva.

"Si et sents bé, fes-ho". Aquest era el lema de Hoffner, que ha mort sense saber si el Llibre Guinness dels Rècords actualitzarà el rècord de la paracaigudista de més edat del món coronant el seu nom. Un reconeixement que no hauria de tardar a arribar, ja que la fita des del maig l'ostentava Linnéa Ingegärd Larsson, una dona sueca que tenia 103 anys, un menys que Hoffner.

Salt aclamat

Hoffner es va tirar amb paracaigudes el diumenge 1 d'octubre a Chicago, envoltada d'una gran expectació. "Realment és una sensació meravellosa sentir el terra sota teu, amb tota aquella herba verda allà baix", va explicar la dona que va decidir deixar una estona el caminador i fer un salt d'alçada en tota regla. Des de terra ferma de l'Skydive Chicago d'Illinois, l'esperaven familiars, curiosos i una gran quantitat de mitjans de comunicació que esperaven el seu aterratge per aplaudir-la i felicitar-la.

"Quan et sents bé, pots fer aquestes coses. De vegades et pot fer por, però si et sents bé, fes-ho", va expressar la centenària poc després de fer el gran salt. A Hoffner, que al desembre hauria fet 105 anys, li quedarà un somni per complir: fer un passeig en globus aerostàtic, el desig que volia complir l'estiu que ve, després de decidir prendre's les coses amb més calma.

stats