Obituari
Societat 24/06/2022

Mor el doctor Gabriel Garcías, professor de Dret Penal de la UIB durant 42 anys

L'acadèmic havia d'intervenir pròximament en el cas Cursach i en el cas Peatge

ARA Balears
1 min
El doctor Gabriel Garcias, professor de la UIB al llarg de 42 anys

PalmaEl doctor Gabriel Garcías, professor de Dret Penal de la Universitat de les Illes Balears (UIB) al llarg de 42 anys fins a la seva jubilació el 2019, ha mort aquest divendres. Garcías va participar en els casos més importants de la jurisdicció penal de les darreres dècades a les Balears: Maquillatge, Voltor, Inestur, Can Domenge i Son Oms, entre d'altres. A més, havia d’intervenir en el cas Cursach i en el cas Peatge.

L'acadèmic també va ser president de l'Acadèmia de Legislació i Jurisprudència de les Illes Balears de 2017 a 2021, i el Col·legi d’Advocats de les Illes Balears li va concedir el Premi a l’Ètica Miquel Frontera el passat 8 d'abril. El mateix Col·legi d'Advocats n'ha lamentat la mort en un comunicat. "Ha estat protagonista d'una trajectòria professional excel·lent i un jurista de reconegut prestigi, molt estimat i admirat per tots aquells que el van conèixer", han destacat.

La UIB, per part seva, ha mostrat el condol en nom de "la comunitat universitària i el rector". Justament el mes de març de 2022 Garcías va protagonitzar una edició d’'El Saber que mai no es Perd', cicle organitzat pel SAC i el Vicerectorat de Projecció Cultural de la UIB, dedicada a repassar la seva trajectòria i titulada Delictes i penes: entre l’aula i el jutjat, que va tenir naturalesa d’homenatge.

stats