Obituari
Societat 23/01/2024

Mor Antònia Matamalas Prohens, fundadora del col·lectiu Dones del Llevant

Ha dedicat gran part de la seva vida a la defensa dels drets de les dones i al feminisme

ARA Balears
1 min
Antònia Matamalas Prohens

PalmaAntònia Matamalas Prohens, una de les figures més reconegudes del feminisme a la zona del Llevant de Mallorca ha mort a 78 anys. L'Ajuntament de Manacor ha emès un comunicat en què lamenta la pèrdua i ha aprofitat també per enviar el condol als familiars i amics de la manacorina.

Nascuda a Manacor el 1945, Matamalas ha dedicat gran part de la seva vida a la defensa dels drets de les dones i la seva perseverança, dedicació i compromís amb el feminisme i la igualtat han deixat una empremta molt profunda en el teixit social de Manacor i de Mallorca. La manacorina va ser la fundadora i impulsora del col·lectiu Dones de Llevant, que manté una lluita i feina activa per garantir la igualtat.

Des de l'Ajuntament de Manacor han destacat, en el comunicat, que la seva lluita incansable per la justícia i la igualtat "continuarà sent una font d'inspiració per a les generacions futures". A més, han destacat que Matamalas és i serà sempre "una dona destacada de la societat civil manacorina, una figura estimada i respectada". 

stats