Obituari
Societat 10/07/2022

Mor a 84 anys Miquel Servera, el primer director de la Fundació Miró

El col·lecionista d'art fou dels primers expositors de Miquel Barceló

ARA Balears
1 min
El col·lecionista d'art Miquel Servera amb el pintor Joan Miró

PalmaEl col·lecionista d'art i gestor cultural Miquel Servera ha mort aquest diumenge a 84 anys. Servera fou el primer director i l'artífex de la Fundació Pilar Juncosa i Joan Miró a Mallorca. Advocat de formació, va dirigir l'entitat entre 1985 i 1991, i va promoure la construcció de la seu, obra de Rafel Moneo, amb qui mantenia una forta amistat.

El 1976 va inaugurar, amb el seu soci, la galeria d'art Sa Pleta Freda, a Son Servera, que en els més de 40 anys de trajectòria ha programat més de cent projectes expositius, entre d'altres, de Miquel Barceló, Eduardo Chillida i Manolo Valdés, en els inicis de les seves trajectòries.

Imatge recent de Miquel Servera

Com a col·leccionista, va reunir un fons de pintura fonamental de les Balears, com per exemple el més important que existeix de Miquel Bestard que data del s. XVII, i d'autors contemporanis rellevants.

A més, va promoure i dissenyar nombroses restauracions arquitectòniques, com la de la possessió de Massana. A banda d'això, també va crear una fundació amb el seu nom, la Fundació Miquel Servera.

stats