Obituari

Mor a 84 anys Miquel Servera, el primer director de la Fundació Miró

El col·lecionista d'art fou dels primers expositors de Miquel Barceló

El col·lecionista d'art Miquel Servera amb el pintor Joan Miró
ARA Balears
10/07/2022
1 min

PalmaEl col·lecionista d'art i gestor cultural Miquel Servera ha mort aquest diumenge a 84 anys. Servera fou el primer director i l'artífex de la Fundació Pilar Juncosa i Joan Miró a Mallorca. Advocat de formació, va dirigir l'entitat entre 1985 i 1991, i va promoure la construcció de la seu, obra de Rafel Moneo, amb qui mantenia una forta amistat.

El 1976 va inaugurar, amb el seu soci, la galeria d'art Sa Pleta Freda, a Son Servera, que en els més de 40 anys de trajectòria ha programat més de cent projectes expositius, entre d'altres, de Miquel Barceló, Eduardo Chillida i Manolo Valdés, en els inicis de les seves trajectòries.

Imatge recent de Miquel Servera

Com a col·leccionista, va reunir un fons de pintura fonamental de les Balears, com per exemple el més important que existeix de Miquel Bestard que data del s. XVII, i d'autors contemporanis rellevants.

A més, va promoure i dissenyar nombroses restauracions arquitectòniques, com la de la possessió de Massana. A banda d'això, també va crear una fundació amb el seu nom, la Fundació Miquel Servera.

stats