Societat 15/08/2018

Els Cossiers de Montuïri ja tenen el reconeixement com a Festa d'Interès Cultural

El lliurament de la distinció s'ha dut a terme aquest dimarts vespre a la plaça Major del poble

Toni Crespí
1 min
Imatge del ball dels cossiers de Montuïri.

PalmaEls Cossiers de Montuïri sortiran aquest dimecres horabaixa a la plaça Major del poble amb motiu de la festa de l'Assumpció i ho faran amb el nou reconeixement de Festa d'Interès Cultural. D'aquesta manera, arriba el reconeixement dels valors patrimonials i culturals que representen.

La plaça Major de Montuïri ha estat el lloc escollit per fer el lliurament de la distinció. El vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha estat l'encarregat de fer l'entrega del reconeixement al batle de Montuïri, Joan Verger, davant la presència d'un gran nombre de veïns.

El batle de Montuïri ha declarat que "es tracta d'un reconeixement a cadascun dels montuïrers i montuïreres que han fet possible que el 2018 els nostres cossiers siguin Festa d'Interès Cultural".

Per altra banda, Miralles ha manifestat que "el que fem és reconèixer el ball dels Cossiers de Montuïri com a part de la identitat cultural i de la tradició de tot el poble de Mallorca". A més, ha afirmat que "és un agraïment a totes les persones, col·lectius i entitats que han fet possible que la festa arribi fins avui i que també sou els encarregats que aquesta perduri per a les properes generacions".

Les danses dels Cossiers de Montuïri sumen onze balls i surten tres dies a l'any, amb un recorregut pels carrers del poble: el 15 d'agost, festa de l'Assumpció, i els dies 23 i 24 d'agost per la festivitat de Sant Bartomeu.

stats