Societat 29/10/2020

El comitè de l'EMT amenaça Cort amb mobilitzacions si no compleix els acords signats

Una trentena de treballadors s'han concentrat a l'Ajuntament de Palma per demanar que es posin en marxa les mesures consensuades al novembre

K. O.
2 min
Els treballadors concentrats a la plaça de Cort.

PalmaEl comitè d'empresa de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Palma no descarta tornar a mobilitzar els treballadors si l'equip de govern de Cort no compleix els acords que es varen signar i consensuar per desconvocar la vaga de xofers de novembre. Una trentena de treballadors s'han concentrat a Cort aquest dijous per demanar que el batle de Ciutat, José Hila, compleixi els acords.

Rodríguez ha comentat que dimecres el Consistori va anunciar la posada en marxa de la línia 31, però ha criticat que només se n'ha recuperat la meitat i que han "enganat" les associacions de veïns i han incomplert un dels acords signats. "Si d'ara endavant no les posen en marxa, haurem de prendre mesures", ha advertit el portaveu, i ha afegit que dilluns el comitè es tornarà a reunir.

Durant la concentració s'han sentit crits com ara "Hila, compleix el que signes" i "Marcús, dimissió", referint-se al director de l'EMT, Mateu Marcús. Els presents duien lletres per crear la primera frase que han corejat. A la manifestació també hi havia membres del Front Obrer.

Els treballadors concentrats a la plaça de Cort.

Cal recordar que la direcció de l'EMT es va comprometre a tornar o compensar les vacances pendents d'altres anys que els treballadors varen haver d'agafar obligatòriament durant l'estat d'alarma. Pel que fa a la recuperació de les línies de bus suprimides a causa de la pandèmia, l'empresa es va comprometre a recuperar-les progressivament.

Respecte de la reclamació per incorporar les persones que han obtingut les 140 places en la convocatòria de consolidació de feina de conductors de l'any passat, la direcció de l'empresa crearà una borsa de feina fins al setembre del 2022 perquè s'hi puguin anar sumant. Així mateix, també es preveu que el Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears comprovi si s'aplica correctament el conveni col·lectiu del personal de taller de l'EMT.

stats