Societat 15/10/2020

Estabilitzen l'incendi forestal a Sant Josep

El foc es va iniciar aquest dimecres horabaixa a la zona boscosa del puig d'en Botja

Ara Balears
2 min
Imatge de l'incendi./ POLICIA LOCAL DE SANT JOSEP

PalmaEls Bombers d'Eivissa i efectius de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat) han aconseguit estabilitzar l'incendi forestal a la zona boscosa del puig d'en Botja, al municipi de Sant Josep, a Eivissa. El foc continua actiu, però està estable, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient.

Després que es declaràs l'incendi aquest dimecres horabaixa, una trentena d'efectius, 20 de l'Ibanat i 11 del Parc Insular de Bombers, han lluitat durant tota la nit contra les flames. Els mitjans aeris, dos helicòpters i un avió, reprenen aquest matí les tasques d'extinció, després que ahir l'avió i els tres helicòpters que estaven en actiu haguessin de deixar d'operar en caure la nit.

El Parc Insular de Bombers ha acabat aquest matí tots els seus efectius disponibles després de fer tres relleus per treballar en l'incendi. A les 18 h, després de declarar l'inici del foc, varen acudir al lloc els primers 11 bombers, que varen ser rellevats a les 00 h per uns altres 11, que han canviat aquest matí per 8 més, els quals continuen al puig d'en Botja. D'ençà d'ahir horabaixa continuen treballant amb dues Bombes Rurals Pesades (BRP) i dues Bombes Nodrisses Pesades (BNP). També hi ha tres brigades de l'Ibanat.

L'incendi es va complicar ahir horabaixa a causa de l'orografia del terreny, segons expliquen des del parc insular, en tractarse d'un tàlveg profund i per la dificultat d'accedir a la muntanya amb les esteses de mànegues.

A les 22.30 h el vent va començar a bufar, però finalment va amainar i fins i tot va ploure, encara que molt poc. La previsió és que els mitjans d'extinció continuïn treballant durant tot el dia en l'incendi, del qual es desconeixen encara l'extensió i la superfície afectada.

L'incendi del puig d'en Botja es va iniciar al voltant de les 18 h, gairebé al mateix temps que un altre foc que començà passades les 17 h a la zona de Benimussa, el qual va ser controlat ràpidament.

stats