Societat 30/09/2022

Mir reclama polítiques comunes entre els territoris mediterranis per garantir la conservació del medi marí

El conseller de Medi Ambient valora de manera positiva la constitució d'un Consell Econòmic i Social de l'Arc Mediterrani

ARA Balears
1 min
El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, durant el col·loqui.

PalmaEl conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha participat, aquest dijous, en el col·loqui internacional Salvem la mediterrània, centrat en la problemàtica de la proliferació de plàstics a la mar, que ha estat organitzat pels Consells Econòmics i Socials dels tres territoris que integren l'Euroregió Pirineus-Mediterrània: les Illes Balears, Catalunya i Occitània. En la seva intervenció, Mir ha reclamat polítiques comunes entre els territoris mediterranis per garantir la conservació del medi marí.

El conseller ha apuntat que "trobades com aquesta son molt útils per posar sobre la taula una sèrie d'experiències regionals, locals o individuals que són indispensables per resoldre les grans problemàtiques del nostre temps". En aquest sentit, ha destacat "el full de ruta que el Govern ha definit des de l'any 2015" i que va culminar amb la primera Llei de residus en la història de la Comunitat.

Mir ha subratllat que si no es treballa conjuntament, "si no impulsam fulls de ruta conjunts, serà més difícil garantir un bon estat de salut per a la Mediterrània". Amb tot, ha donat l'enhorabona als impulsors de la jornada per la constitució del Consell Econòmic i Social (CES) de l'Arc Mediterrani.

stats