El ministre d'Interior espera que aviat es puguin identificar els abusadors sexuals dels menors tutelats

Fernando Grande-Marlaska ha assegurat en una visita a Sóller que continuaran oferint recursos per prevenir l'explotació de nins

El ministre espanyol d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat aquest dimarts que el cas dels menors tutelats per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) que varen ser explotats sexualment s'està investigant "a fons" i que "esperam que aviat hi pugui haver una resposta amb una identificació dels corruptors, els abusadors i els agressors". El ministre ha dit que "són uns fets d'una gravetat inqualificable" i ha comentat que continuaran dotant amb recursos totes les unitats necessàries per investigar aquests casos perquè "és una preocupació màxima" per al govern espanyol.

Contràriament, però, la consellera d'Afers Socials del Govern, Fina Santiago, ha assegurat aquest mateix dilluns en la seva compareixença davant la Diputació Permanent del Parlament que Fiscalia no s'implica de manera adient en els casos dels menors tutelats explotats sexualment. També ha remarcat que demanaran un protocol específic dels cossos de seguretat i un augment de recursos de Fiscalia i també defensa els fruits d'una col·laboració efectiva amb la Fiscalia i els cossos de seguretat.

Santiago denuncia que Fiscalia no s’implica en els casos de menors tutelats explotats sexualment

D'altra banda, la presidenta de l'Executiu balear, Francina Armengol, va dir aquest dilluns que demanaria "més recursos" perquè la Fiscalia i els cossos policials puguin actuar amb major contundència contra l'explotació de menors, i sobre això Grande-Marlaska ha confirmat que "sens dubte" oferiran aquests recursos. 

Grande-Marlaska; el delegat del govern espanyol a les Balears, Ramon Morey, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, han visitat la base naval de Sóller per conèixer en persona com s'està desenvolupant l'operatiu de recerca per trobar David Cabrera, el barranquista desaparegut a Mallorca el 20 de gener durant la borrasca Glòria. 

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF