Política 27/01/2020

El Govern demanarà a l'Estat més recursos per prevenir l'explotació sexual de menors

La presidenta Francina Armengol ha assegurat que cal reforçar el sistema de protecció i perseguir els abusadors

Kike Oñate
1 min
De l’estigma a la invisibilització.

PalmaEl Govern demanarà al govern espanyol "més recursos" perquè la Fiscalia i els cossos policials puguin actuar amb major contundència contra l'explotació de menors, segons ha assegurat aquest dilluns la presidenta Francina Armengol, que ha reconegut que cal reformar el sistema de protecció i perseguir els abusadors.

Armengol ha explicat que tant la Fiscalia com la Policia tenen recursos especialitzats però "és evident" que cal ampliar-los per "erradicar aquesta problemàtica". Cal recordar que l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), que depèn del Consell de Mallorca, va reconèixer que 16 dels menors dels quals té la tutela –i que resideixen als seus centres– han estat explotats sexualment.

Davant la petició dels partits de l'oposició perquè hi hagi dimissions sobre la gestió que s'ha fet a l'IMAS, Armengol ha recordat que aquest mateix divendres el seu president, Javier de Juan, compareixerà al ple del Consell. Divendres, la portaveu de l'Executiu balear, Pilar Costa, ja va descartar dimissions per l'escàndol d'explotació sexual de menors tutelats, i afegí que seria "fàcil solucionar aquest problema" si es pogués resoldre mitjançant una dimissió, però "desafortunadament la situació és més complexa".

D'altra banda, Armengol ha comentat que ara cal que "tots junts", tant institucions com partits polítics, treballin per resoldre aquest "gravíssim problema". La presidenta també ha fet una "reflexió final" sobre el problema social de l'addicció a la pornografia i ha insistit en el fet de perseguir els abusadors de menors. També ha recordat que les Balears van posar en marxa per primera vegada un pla autonòmic contra el tràfic de dones amb un pressupost de 2,8 milions d'euros.

stats