Mobilitat
Societat 05/05/2023

El Ministeri avança en la tramitació del decret per finançar el tramvia de Palma

Aquest primer tram del tramvia comptarà amb 16 parades, que aniran des de la plaça d'Espanya fins a l'aeroport

ARA Balears
2 min
Tramvia de Palma

PalmaEl Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha informat aquest dijous de l'inici de la tramitació del projecte de Reial decret a través del qual es regula la concessió directa d'una subvenció de fins a 185 milions d'euros per al desenvolupament del tramvia de Palma. Segons ha informat el Ministeri aquest dijous en un comunicat, el projecte passa ara a la fase d'informació pública, que durarà set dies.

Aquesta subvenció, que es finançarà amb el Pressupost de Despeses del Ministeri, s'inscriu en el Protocol General d'Actuació signat entre el Ministeri i el Govern el passat 10 de novembre, a través del qual s'estableix el marc general d'actuació per articular la col·laboració entre totes dues institucions en el desenvolupament del projecte de tramvia a la badia de Palma.

Per part seva, el Govern ha valorat positivament que, després de l'acord polític, el Ministeri iniciï ara la tramitació formal del finançament per a aquest projecte, i ha indicat que és "un pas necessari" per signar el conveni amb el Ministeri que defineix les Balears com a responsables del desenvolupament del projecte i el Ministeri com a òrgan finançador.

Així, el govern espanyol ha informat que el cost aproximat del primer tram del tramvia és de 185 milions d'euros, que s'ha compromès a finançar a través de diferents anualitats. Per a aquest 2023, els pressupostos generals de l'Estat inclouen una primera partida de 20 milions d'euros com a primera anualitat, que permetrà licitar les obres del primer tram.

Aquest primer tram del tramvia tindrà 16 parades, que aniran des de la plaça d'Espanya fins a l'aeroport, i connectarà una vintena d'espais públics al llarg del recorregut i donarrà servei a un nou punt de creixement com és el Nou Llevant. A més, millorarà la connexió amb l'aeroport, la zona litoral i el centre, i impulsarà la mobilitat sostenible de residents i visitants.

En aquests moments, el projecte bàsic del primer tram del Trambadia continua la seva tramitació. Durant el període d'exposició pública, que va finalitzar el mes de desembre passat, es van presentar 61 al·legacions que la Direcció General de Mobilitat i Transport Terrestre del Govern ha contestat individualment. Actualment, el projecte ja ha estat remès a Medi Ambient, amb la incorporació d'alguns canvis com la reconfiguració de les Avingudes per acollir el carril bici i el manteniment del recorregut del tramvia de Palma per la part central d'aquest carrer.

stats