Societat 06/03/2019

14 milions més d'inversió per al manteniment de les zones verdes de Palma

L'Ajuntament aprova les condicions del nou contracte per a la gestió i la conservació de parcs i jardins

Maria Fuster
1 min
Una imatge panoràmica del bosc de Can Tàpera

PalmaEl nou contracte de gestió i conservació del patrimoni vegetal i les infraestructures associades, en zones verdes, alineacions arbrades, espais naturals i equipaments públics municipals de gestió directa del municipi de Palma representarà una inversió total de 60.744.675,54 euros. Això significa aproximadament 14 milions més que el contracte anterior, que tenia una durada de quatre anys i ascendia a 43 milions, segons ha explicat el regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, quan ha informat dels acords de la Junta de Govern.

Les inversions es destinaran a "atendre millor les necessitats del bosc de Bellver, la zona del Carnatge, el bosc de Son Quint i els parcs nous recepcionats com Son Ferragut", ha assegurat Romero, qui també ha explicat que es renovaran els parcs infantils per complir la normativa europea i es millorarà el mobiliari urbà.

Es reserva el dret a participar en el procediment d’adjudicació a centres especials de treball d’iniciativa social i d’inserció, en compliment de la Llei de contractes del sector públic, com fan ara Amadip Esment i Projecte Home.

El nou contracte també incorpora l'elaboració del projecte de reforma del viver municipal, un estudi de viabilitat d'una planta de producció de biomassa a partir de restes de poda, l'elaboració del catàleg d'arbrat singular, un pla de seguiment d'espècies al·lergògenes i tòxiques, una auditoria d'accessibilitat en parcs i àrees de joc, i la redacció del pla director d'arbrat.

Finalment, Romero ha destacat que 1.026.787,98 euros del total pressupostat són a petició de pressupostos participatius, destinats a reposició i remodelació d’espais.

stats