Societat 08/09/2020

Mil infants comencen el curs a les escoletes municipals de Palma

Els primers dies, els nins i les nines faran l'adaptació amb l'acompanyament d'un familiar

Ara Balears
1 min
Un infant en una escoleta.

PalmaLes escoletes municipals de Palma han obert les portes aquest dimarts, on han acudit un total de 1.040 nins i nines. Per tal d'evitar aglomeracions, han planificat un inici esglaonat, i des d'avui fins divendres s'ha previst fer les entrevistes d'acollida i preadaptació dels infants. Així, es donarà prioritat a aquells que comencen enguany i també als que no varen poder tornar a l'escola el curs passat. A partir del dilluns 14 de setembre començarà l’adaptació progressiva dels infants, que es preveu que duri dues setmanes.

El nou curs comença amb una ràtio completa. El regidor d'Educació de Cort, Llorenç Carrió, ha destacat que continuen donant "un servei educatiu essencial per a les famílies i garantint les condicions sanitàries”. Carrió ha recordat que el procés d'adaptació dels infants, "molt important per establir els primers vincles i entrar en una situació completament desconeguda", es farà amb l'acompanyament d'un familiar "amb totes les mesures sanitàries pertinents.

Quant als protocols davant la pandèmia de covid-19, cada centre ha organitzat l’espai i ha adaptat els protocols i les mesures sanitàries que han establert les conselleries de Sanitat i d’Educació. Així, s’ocuparan els diferents espais de l’escola, encara que sempre que sigui possible es prioritzaran els que són a l’aire lliure.

D’altra banda, i amb la finalitat d’evitar aglomeracions, s’establirà un esglaonament d’horari d’entrades i sortides. Tots els infants rebran el servei de 9 a 13.30 h i, en el cas que ambdós progenitors justifiquin que fan feina o estudien, tindran l’opció d’ampliar l’horari de 7.30 a 9 h i de 13.30 a 16 h.

stats