Societat 24/09/2019

Deixen en llibertat els darrers nou migrants detinguts a les Pitiüses per manca de places als CIE

En total, 76 persones, cinc de les quals menors, han estat arrestades de les cinc darreres pasteres que han arribat a Eivissa i Formentera

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'una pastera arribada a Eivissa el passat agost.

PalmaEls darrers nou migrants detinguts després d'arribar en pastera a les Pitiüses es varen posar en llibertat ahir dilluns a l'horabaixa a causa de la manca de places en els Centres d'Internament per a Estrangers (CIE) de la Península, segons ha informat l'agència Efe. En relació amb l'arribada de les darreres cinc pasteres a Eivissa i Formentera, la Policia ha arrestat 76 persones, cinc de les quals són menors.

Els nou migrats que arribaren a les Pitiüses amb una embarcació tenen la mateixa situació que els 15 detinguts que varen quedar en llibertat durant el cap de setmana: per a ells també s'han complert les 72 hores màximes de detenció, segons ha informat a Efe el director insular de l'Administració de l'Estat, Enrique Sánchez.

Sánchez ha explicat que a tots se'ls ha lliurat documentació provisional, i se'ls han indicat els serveis socials als quals poden acudir, com el menjador de Càritas i l'alberg. A més, reben assistència de la Creu Roja.

També se'ls ha notificat que el procediment de devolució continua en marxa.

El divendres varen ser traslladats 47 dels arrestats a CIE de Madrid i València en un avió, amb deu migrants arribats a Mallorca, mentre que els 24 restants han quedat en llibertat.

stats