Protesta
Societat 03/03/2023

Mig centenar de persones reclamen a Palma una transició ecosocial i ecofeminista

Exigeixen un canvi en el model econòmic, social i educatiu

ARA Balears
1 min
Els manifestants durant la concentració d'aquest divendres a la plaça Major de Palma

PalmaMig centenar de persones s'han concentrat aquest divendres horabaixa a la plaça Major de Palma per reclamar una transició ecosocial amb una perspectiva ecofeminista. Convocades per JoventutXClima Mallorca i el Moviment Feminista, els manifestants han exigit canvis en matèria educativa, el model de vida i la contaminació per lluitar contra el canvi climàtic.

Durant la concentració, han exigit "polítiques valentes" que garanteixin un canvi real en la societat i atorgui una millora de la cura del medi ambient, així com el paper de la dona. Les manifestacions s'han produït arreu de l'Estat, però a l'Arxipèlag han reclamat diversos canvis en matèria de transport per frenar la contaminació. En aquest sentit, han remarcat que el transport suposa el 62% de les emissions de les Balears i han exigit que no s'ampliï l'aeroport de Son Sant Joan i que es redueixi el trànsit aeri, l'arribada de creuers i els desplaçaments tant amb cotxe com amb transport públic.

La manifestació d'aquest divendres a Palma

Pel que fa al món educatiu, els manifestants han exigit que es millori l'educació dels més petits i que se'l's eduqui des d'una perspectiva feminista. A més, han destacat la importància d'un canvi de model a l'Arxipèlag, que "actualment està basat únicament i exclusivament en el sector turístic". "També és necessari un canvi immediat del model de les Balears que permeti protegir l'entorn natural i lluitar contra l'especulació immobiliària", han sentenciat durant l'acte.

stats