Es crea un borsí de metges voluntaris

El Col·legi de Metges, en col·laboració amb la Conselleria, fa un registre de professionals per prevenir les possibles mancances

El Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB) ha creat un registre de metges voluntaris per col·laborar davant l'augment de la càrrega assistencial que suporten els centres sanitaris de les Balears per l'epidèmia del coronavirus, segons ha informat el mateix Col·legi en un comunicat del qual ha informat l'agència Efe.

18 casos més de coronavirus fan pujar a 73 el total de les Balears

Durant aquests dies el COMIB està rebent propostes de metges jubilats, cooperants i no assistencials que s'han oferit de manera altruista a fer costat a les unitats que poguessin aportar la seva experiència o treball. El Col·legi de Metges, a l'escrit que ha fet públic, agraeix la determinació dels que s'han oferit per col·laborar, apel·lant al seu esperit de servei i la seva vocació.

Cal tenir en compte que des de la Conselleria de Salut ja s'han posat en marxa mesures per protegir els professionals i la ciutadania de nous contagis, com fer una primera consulta telefònica per evitar-los al màxim i reduir a les imprescindibles les consultes presencials.

El COMIB ha informat que tramitarà, a través de la seva asseguradora Sham, una assegurança de responsabilitat civil, que és indispensable per a l'exercici mèdic i que serà gratuïta per al col·legiat voluntari.

Per determinar la labor i el lloc on prestin servei els metges voluntaris, es durà a terme una valoració prèvia, tot això en contacte directe amb les autoritats sanitàries.

Tant el portaveu del Comitè d'alerta del coronavirus, Francesc Albertí, com el gerent d'Atenció Primària, Miquel Caldentey, han mostrat satisfacció per la disponibilitat i responsabilitat dels professionals. Caldentey ha destacat que el personal que gaudia de dies lliures o de vacances ha tornat als seus llocs de feina. 

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF