Societat 03/02/2022

Metges intensivistes alerten de la saturació de les UCI i de l'esgotament del personal

Denuncien la precarietat del col·lectiu i la manca de llits per fer front a la situació

ARA Balears
1 min
Un sanitari atén un pacient ingressat a una UCI.

PalmaLa Societat Balear de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries (Sbmiciuc) ha alertat de la saturació de les UCI i de l'esgotament i la precarietat laboral del personal. En un comunicat, l'entitat ha demanat que no es doni l'esquena a la gravetat de la situació de les unitats de crítics i ha assegurat que a la manca de llits s'hi suma la manca de personal.

Segons ha explicat Europa Press, aquestes deficiències afecten no només els malalts de covid-19, sinó també tots els pacients de qualsevol altra patologia que requereixin ingrés i assistència a una UCI. Els professionals han apuntat que malgrat l'"enorme i constant esforç" dels metges intensivistes, les mancances tenen conseqüències negatives en la qualitat de l'atenció als pacients.

A més, lamenten que "de manera contínua" s'han vist abocats a augmentar les hores de treball i el nombre de pacients en els seus torns. Així, han advertit de l'"esgotament físic" general i del cansament i la frustració que senten davant les condicions en què treballen.

Amb tot, han denunciat que el col·lectiu sofreix un alt grau de precarietat laboral que genera falta d'estabilitat en el treball i malestar davant aquesta incertesa. També han advertit que els serveis de salut estan "al límit, amb cirurgies cancel·lades i retards en consultes que repercuteixen en la precocitat de diagnòstics i tractaments que poden ser decisius en l'evolució dels malalts".

stats