Societat 02/02/2022

Els metges d'Urgències denuncien que estan "esgotats" i demanen al Govern mesures per descongestionar el servei

Semes Balears reclama la creació de l'especialitat de Medicina d'Urgències i Emergències

ARA Balears
1 min
Urgències de Son Espases.

PalmaLa Societat Espanyola de Medicina d'Urgències i Emergències de les Balears (Semes) denuncia que els metges estan "esgotats" i han demanat al Govern balear mesures per descongestionar el servei. A més, també han reclamat que es creï l'especialitat de Medicina d'Urgències i Emergències, segons ha informat Europa Press.

Semes ha apuntat que la pandèmia ha posat en evidència les mancances del Sistema Nacional de Salut, que actualment "es troba en una profunda crisi, amb manca de professionals sanitaris a la base del sistema". En aquest sentit, han afirmat que les Balears pateixen una "sobresaturació de pacients".

El president de la societat mèdica, Jordi Puiguirguer, ha afirmat que els professionals d'Urgències i Emergències se senten "descoratjats" i urgeixen el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a resoldre "el creixent problema de recursos humans". "Això no és un problema sanitari ni social, és un problema polític", ha opinat.

Puiguirguer argumenta que l'especialitat de Medicina d'Urgències i Emergències "és bàsica per evitar un problema irreversible, ja que els propers anys no hi haurà metges suficients per cobrir la demanda". Igualment, els urgenciòlegs de les Illes han exigit a la presidenta Francina Armengol que "intercedeixi per nosaltres a la pròxima reunió del Consell Interterritorial".

Saturació a Son Espases

El sindicat mèdic Simebal i el d'infermeria S.A.E. varen denunciar dimarts, una vegada més, saturació a les Urgències de Son Espases. Segons varen explicar en els respectius comunicats, més de 54 persones esperaven un llit i hi havia més de 120 persones en el mateix servei el dematí. S.A.E. ha denunciat que un pacient de 75 anys feia més de 100 hores que esperava un llit.

stats