Els metges de família, contraris a les baixes per als pares de nins confinats per ser contactes d'infectats de covid-19

Reclamen una solució social com una prestació social o una declaració responsable

La Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària (Ibamfic) ha criticat la possibilitat que els pares d'infants confinats per ser contactes estrets de persones infectades amb covid-19 tinguin una baixa per poder fer-se'n càrrec. "Estam davant d'un tema de conciliació familiar, el qual és social", ha manifestat l'entitat mitjançant un comunicat, en el qual reclama una solució social i no mèdica: "prestació social, declaració autoresponsable o el que considerin més adient els experts en aquest àmbit".

Ibamfic subratlla que els metges de família són "experts en salut". "Les baixes que emetem són per a persones que estan malaltes o per prevenir que s'hi posin", continua el comunicat. "Els pares d'un infant que s'ha d'aïllar per ser contacte estret, igual que els d'infants que s'han trencat un peu i no poden anar a l'escola, no estan malalts ni en risc de posar-s'hi. Per tant, creim que no han de rebre una baixa mèdica", afegeix.

Segons els metges de família, fer un informe de baixa mèdica "equival a fer servir recursos sanitaris –econòmics i humans– per cobrir necessitats socials", i afegeix una tasca que no pertoca a la "sobrecarregada feina" que tenen "des d'Atenció Primària".

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF