Salut
Societat 02/12/2022

Els metges d'Atenció Primària de les Balears aproven la convocatòria d'una vaga

El sindicat Simebal ha assenyalat que ells serien els que haurien de comunicar la convocatòria

ARA Balears
2 min
Una usuària en un centre de salut de les Balears.

PalmaL'assemblea de sanitaris Fòrum d'Atenció Primària ha aprovat aquest dijous, a mà alçada, la convocatòria d'una vaga.

Així ho ha confirmat el Sindicat Mèdic de les Balears (Simebal) i ha retransmès Europa Press, que ha especificat que, en tot cas, ells serien els qui haurien de convocar una acció que prendrien "una vegada s'hagin fet altres passes".

Des del comitè executiu de l'organització sindical han assegurat que en aquest moment entren en un període de reflexió i recollida d'informació a través d'enquestes internes, ja que "necessiten sabre les sensacions de tot el col·lectiu mèdic per prendre una decisió, tan important, com anar a la vaga". En aquest sentit, han remarcat que els metges "no voldrien arribar fins aquest punt pel que suposa pels seus pacients" i assenyalen que ara és l'Ibsalut qui ha de moure fixa, perquè pel contrari es preveu un "gener calent", que seria quan iniciarien les mobilitzacions "si no hi han respostes de l'Ibsalut".

En declaracions a IB3, el president del Col·legi Oficial de Metges de les Balears, Carles Recasens, ha demanat que la Conselleria de Salut faci una passa, convoqui tots els membres del Fòrum i els vegi com "uns interlocutors que són part de la solució d'aquesta situació tan complicada".

Per la seva banda, també a IB3, la delegada d'Atenció Primària de Simebal, Carmen Fernández, ha indicat que els metges "no volen una vaga" i allò que pretenen reivindicar amb aquesta amenaça de convocatòria és tractar els pacients "dignament", que es tracti de la mateixa manera els professionals i tenir temps per atendre els pacients. "La vaga és un dret i Simebal es pensarà si convocar-la o no, depenent de com evolucioni el diàleg i les negociacions", ha comentat Fernández.

Finalment, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que l'executiu és "conscient" de la situació que es viu a la Primària, "sobretot després de l'època de la covid perquè hi ha una problemàtica a tota Espanya de professionals sanitaris i que a les Balears s'han fet esforços", segons ha recollit IB3 Ràdio. Des del seu punt de vista, el conflicte es podrà resoldre en "acostar postures" i "cercar línies d'acord", perquè pel Govern "no hi ha límit pressupostari per la contractació de metges de família o de pediatres".

stats