Salut
Societat 01/12/2022

Simebal estudia una vaga de metges de Primària a les Balears

El president del sindicat, Miguel Lázaro: "Tenim dades que maten el relat de la consellera"

ARA Balears
1 min
Son Espases durant la pandèmia.

PalmaSimebal estudia una vaga de metges de Primària a les Balears. Així ho ha expressat aquest dijous el president del sindicat, Miguel Lázaro. L'entitat ha assenyalat que s'explicaran a tots els metges, durant l'assemblea que es farà avui, les passes fetes per millorar la situació actual del sector. A més, s'informarà de la trobada que Simebal va tenir aquest dimecres amb la Conselleria de Salut, la qual han titllat de "decebedora". "Tenim dades que maten el relat de la consellera", ha sentenciat Lázaro.

En la reunió mantinguda amb Salut, Lázaro ha comunicat que varen analitzar el document de propostes urgents que s'havia entregat anteriorment per 435 metges, les mesures de la qual no s'han complert. En aquest sentit, també ha declarat que a l'assemblea s'escoltaran les opinions que tenen els sanitaris. "És una informació molt important per plantejar-nos una vaga que, en cas de fer-se, seria el gener".

Lázaro ha reiterat que l'acte es fa per conèixer el que pensen els metges davant la nul·la resposta a les peticions que s'han fet per part del sector a la consellera de Salut, Patrícia Gómez. "La pilota és a la teulada de l'Administració, però podria haver-hi diversos tipus de mobilitzacions", ha puntualitzat.

Cal recordar que les associacions professionals de metges i sindicats ja varen fer un crit unitari per denunciar una conjuntura, que consideren "alarmant".

stats