Societat 02/12/2021

Més de 8.300 signatures contra el parc d'aventures que Cort vol fer al bosc de Bellver

L'Associació Son Quint - Parc Natural ha anunciat que si arriben a aconseguir-ne 10.000, les enviaran a l'Ajuntament de Palma

2 min
El bosc de Bellver és l’espai natural més gran de Palma

PalmaLa recollida de signatures que l'Associació Son Quint - Parc Natural va engegar fa poc més d'un mes a Change.org ja ha aconseguit més de 8.300 adhesions contra la construcció del parc d'aventures que l'Ajuntament de Palma farà a l'entrada del bosc de Bellver, devora del carrer del Polvorí. Els representants de l'entitat es reuniren dimecres amb la Defensora de la Ciutadania de Ciutat, i han explicat a Twitter que si la campanya arriba a les 10.000 signatures les imprimiran i les lliuraran a l'equip de govern de Cort.

Les crítiques de l'associació contra el projecte del Consistori no s'han limitat a l'àmbit digital. El darrer diumenge d'octubre feren una caminada de protesta en què participaren més de 250 persones. L'associació argumenta que el pla d'ús i gestió del bosc de Bellver, aprovat per l'Ajuntament de Palma el 2016, preveu que totes les mesures de gestió que es facin han de minimitzar la pressió antròpica que pateix el bosc per "augmentar-ne progressivament el grau de naturalitat. L'ampliació de la zona recreativa, però, no compleix l'objectiu, segons lamenta l'entitat.

Cal recordar que el nou parc tindrà una superfície de 3.205 metres quadrats i aprofitarà el desnivell de l'entrada, on actualment se situen les taules de ping-pong i una àrea de pícnic. S'hi inclouran més de 20 jocs diferents, com ara cabanyes, cases de jocs, tobogans, túnels i tarimes de fusta.

A més, es crearan illetes vegetals en els espais entre els jocs amb plantes arbustives pròpies del bosc de Bellver. El projecte, que es començarà a executar d'aquí a poc temps, és una de les 17 actuacions incloses en el pla Renove per dur a terme reformes integrals de parcs. Per a totes, l'Ajuntament preveu una injecció de quatre milions d'euros que es distribuiran entre 57 parcs.

stats