Societat 28/01/2021

MÉS reitera el rebuig contra l'ampliació de l'aeroport de Palma

Aena ha adjudicat les obres per instal·lar noves passarel·les d'embarcament de passatgers als mòduls A i D de Son Sant Joan per 12,3 milions

ARA BALEARS
1 min
Tots els grups parlamentaris, excepte Vox, han votat a favor de la cogestió de Son Sant Joan

MÉS per Mallorca ha reiterat aquest dijous que rebutja completament l'ampliació de Son Sant Joan, després que Aena hagi adjudicat a l'empresa Comsa les obres per instal·lar noves passarel·les d'embarcament de passatgers als mòduls A i D de l'aeroport per un valor de 12,3 milions d'euros, segons ha explicat el partit en un comunicat.

El diputat de sobiranista i portaveu de la formació a la Comissió de Transports del Parlament, Josep Ferrà, ha comentat que el projecte suposa una ampliació desproporcionada i que no s'ajusta a les necessitats de Mallorca i que ara cal aplicar mesures de decreixement turístic.

"Convivim amb la massificació turística i el pla director de l'aeroport de Palma és de 2001, amb una avaluació ambiental dels anys noranta", segons Ferrà, qui ha afegit que el context ambiental, econòmic i social ha canviat "radicalment".

El diputat ha considerat que Aena i l'Estat no poden continuar actuant d'"esquena a la voluntat general de la societat i executar unes obres totalment innecessàries i no justificades". Cal recordar que el ple del Parlament va aprovar l'estiu de 2020 una proposició no de llei (PNL) per rebutjar l'ampliació de l'aeroport de Palma i les obres que impliquin un augment de la seva capacitat actual.

stats