Societat 05/12/2020

Més de 300 cotxes protesten pel centre de Palma contra la llei Celaá

El PP i Vox s'han sumat a la mobilització

Catalina Riera
1 min
Un participant en la protesta

PalmaLa pluja i el calabruix no ha aturat la protesta 'Stop Llei Celaá' contra la nova llei d'educació, organitzada per la plataforma Schola Libera. Més de 300 cotxes, amb una mitjana de dues i tres persones dins -segons apunten fonts de l'organització-, han provocat retencions al centre de Palma, que han durat mitja hora. S'han sumat a aquesta protesta membres del Partit Popular i de Vox. La marxa ha començat al polígon de Llevant de Palma a les 10.30 hores. Ha continuat per les Avingudes, el passeig Mallorca, Jaume III, el Born, el passeig Marítim i Avingudes.

La secretària general de l'Escola Catòlica, Llucia Salleras, ha insistit que la llei Celaá "posa en perill l'escola concertada i l'especial". Demana "diàleg" i insisteix que hi pot haver "una convivència pacífica entre els dos models d'ensenyament a les Balears". Per part seva, el president de CECE-IB, Ventura Blanch, ha recalcat la importància que té l'educació especial a les Balears i ha apuntat que "encara que hi hagi nins que s'han pogut incorporar a l'escola ordinària, d'altres no".

"Reclamam la llibertat que els pares puguin triar els entres que volen per als seus fills, la llibertat que permeti la convivència entre l'escola pública, la concertada i la privada, la llibertat per poder estudiar les dues llengües oficials d'aquesta comunitat autònoma sense que una estigui per damunt de l'altra", ha defensat el portaveu del PP, Biel Company. També el portaveu de Vox, Jorge Campos, ha reclamant la "necessitat" de sortir al carrer per protestar, perquè "estam davant la deriva comunista de dos governs, el de les Balears i el del territori espanyol, i l'ensenyament pateix un atac directe a la llibertat".

stats