Societat 12/04/2022

Més policies i agents d'emergència: així seran les festes de Sant Joan de Ciutadella

El Govern desplegarà un dispositiu de vigilància per garantir la seguretat dels ciutadans

2 min
Per segon any consecutiu no es podran veure imatges com aquesta en el pla de Sant Joan.

PalmaLes festes de Sant Joan de Ciutadella tindran més efectius de policia i agents d'emergència per garantir la seguretat dels ciutadans. Així ho ha confirmat la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, durant la sessió de control del Parlament. Aquesta informació l'ha donada en resposta a una pregunta del diputat del Partit Popular (PP), José Luis Camps, qui ha recalcat la importància de celebrar aquesta tradicional festa de manera segura: "La seguretat a les festes de Sant Joan no és un joc i el Govern té l'obligació de donar-li suport, ja que disposa d'eines per garantir-la", ha dit.

Camps ha recordat que en aquest moment falten poc més de dos mesos per a les festes de Sant Joan. Ha manifestat que existeix un pla de seguretat que s'ha d'aplicar i que, "a diferència de fa dos anys, enguany no pot fallar", referint-se a la suspensió d'aquest esdeveniment popular a causa del covid-19. La consellera ha defensat la feina feta pel Govern durant aquests dos anys de pandèmia i ha explicat les tasques que fa l'Executiu des de principi d'any per garantir un Sant Joan "segur". Per ara, ja s'ha reunit amb l'Ajuntament de Ciutadella per estudiar quin serà el dispositiu de seguretat que es durà a terme.

Entre les mesures adoptades, enguany hi haurà més policies que els altres anys, ja que agents locals d'Ajuntaments de Mallorca i Eivissa es traslladaran a Ciutadella per fer feina des de dia 22 fins al 25 de juny. "El primer dia faran un curs del pla d'autoprotecció de festes, dia 23 i 24 compliran el servei corresponent i el darrer dia tornaran a casa", ha dit Garrido.

A part dels policies locals, el Govern també incrementarà la vigilància amb policies tutors i agents d'emergència de la Comunitat Autònoma. Així mateix, hi haurà voluntaris de protecció civil que vetllaran per la seguretat dels participants en les festes de Sant Joan.

Per altra banda, Garrido ha assegurat que el Govern assumirà el cost de les despeses de bitllets i allotjament del policies i agents d'emergències que es traslladin a Ciutadella a treballar per Sant Joan. 

stats