Societat 12/04/2021

L'Ajuntament de Ciutadella suspèn oficialment les festes de Sant Joan 2021

Destinaran els doblers de festes a ajuts a comerciants

Iván Martín
1 min
Per segon any consecutiu no es podran veure imatges com aquesta en el pla de Sant Joan.

CiutadellaL'Ajuntament de Ciutadella ha fet oficial aquest dilluns la suspensió de les festes de Sant Joan, tal com avançà dissabte l'Ara Balears. És el segon any consecutiu que no es podran dur a terme i el motiu és la situació sanitària derivada del covid-19. La notícia, esperada pels menorquins, ha arribat després d'una reunió en la qual ha participat la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, la regidora de Festes, Gràcia Mercadal, els portaveus de la resta de partits polítics amb representació en el consistori, així com el Caixer Senyor de Sant Joan 2021, Borja Saura.

En acabar la reunió, Joana Gomila ha argumentat la decisió de la corporació: "Avui dia estan prohibides les festes patronals per motius sanitaris. A més, el Govern balear vol una desescalada lenta i prudent, amb l'objectiu de no posar en perill la temporada turística". La decisió s'ha pres per unanimitat i tots els partits polítics i el Caixer Senyor han apostat des d'un primer moment per a la cancel·lació total dels actes.

D'altra banda, la batlessa ha confirmat que la major part del pressupost de festes es destinarà a ajudes al teixit productiu de la ciutat, per tal de reactivar l'economia local: "farem petits actes culturals i de coneixement de les festes, però modificarem el capítol per incrementar les ajudes a comerciants i altres establiments". Cal dir que el pressupost per al Sant Joan ascendeix a més de 300.000 euros. La setmana passada, PP i Ciutadans varen demanar aquesta mesura que ja es posà en pràctica l'any passat.

stats