Societat 20/11/2019

Més de dues-centes persones es mobilitzen contra el feixisme a Palma

A la manifestació s'ha remarcat que el feixisme i la ultradreta estan presents a les institucions

Maria Fuster
1 min

PalmaLa pluja no ha desanimat les més de dues-centes persones que s'han mobilitzat aquest dimecres a Palma, amb motiu del 20-N, dia en el qual va morir el dictador Francisco Franco. A la manifestació s'ha remarcat que "el feixisme i la ultradreta estan presents a totes les institucions". Així ho ha assenyalat Ariadna Suari, portaveu de Mallorca Antifeixista.

Suari també ha remarcat que el recorregut ha acabat a Delegació perquè "el feixisme institucional està molt arrelat i s'ha de posar límits a tot això". "El feixisme també és masclisme i és racisme", ha dit.

La diputada de Podem Lucía Muñoz també ha participat en la manifestació. "Pensam que qualsevol demòcrata és antifeixista. No podem passar perquè creix un discurs homòfob, racista i d'ultradreta i l'hem d'aturar i per això també hem de sortir al carrer", ha assenyalat.

Manel Domenech, de Crida per Palma, ha valorat positivament que "malgrat la pluja, el feixisme troba confrontació a Mallorca". Per la seva banda, l'activista Aurora Jhardi troba a faltar una major mobilització contra el feixisme i "unes veus contundents, ja que si han entrat al Parlament, és per falta de contundència dels polítics. Tot i així, no defallirem i lluitarem al carrer", ha assegurat.

A la manifestació s'han llançat crits contra la policia: "La policia tortura i assassina" i "Són mercenaris, no són funcionaris". També s'ha qualificat la justícia "de feixista i patriarcal". Altres dels eslògans corejats han estat "Fora feixistes dels nostres barris"; "Li diuen democràcia i no ho és", alhora que també s'ha recordat el jove antifeixista assassinat per feixistes: "Guillem Agulló, ni oblit, ni perdó".

stats