Societat 20/10/2022

Més de mig segle lluitant per la llengua i la cultura: l'OCB celebra el 60è aniversari

Ha anunciat diverses novetats

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaL'Obra Cultural Balear celebra el 60è aniversari després de mig segle "lluitant per la llengua, la cultura i el país". L'entitat ha anunciat diverses novetats previstes a partir del 31 de desembre, dia en què es va fundar l’OCB, impulsada per Francesc de Borja Moll, que acabava de "culminar l’altra gran obra de la seva vida, el Diccionari Català-Valencià Balear".

A través d'un comunicat, l'entitat ha recordat que l'insigne filòleg menorquí va ser part dels 31 socis inicials que varen  registrar l’entitat com a societat civil i que varen donar suport a la primera Junta Directiva presidida per Miquel Forteza. Ara, sis dècades després, l’entitat ha remarcat que "continua fidel als seus objectius fundacionals i és l’entitat de referència en la defensa de la llengua pròpia, la cultura que s’hi expressa i el dret a l’autogovern".

Imatge històrica  de l'OCB

L'OCB ha destacat que durant aquest 60è aniversari farà una sèrie de canvis tant per destacar la feina feta durant aquest període com renovar la imatge i potenciar la difusió. En aquest sentit, han explicat que està previst el disseny i llançament del logotip de la commemoració, el llançament de la nova imatge corporativa de l’entitat, que es creï una nova pàgina web i la primera fase de la digitalització del fons documental d’imatges i que es faci una edició especial del calendari anual de l’OCB, un documental audiovisual específic, entre d'altres.

stats