Més de la meitat de la praderia de posidònia de Talamanca (Eivissa) està morta

La zona es troba en una situació ambiental de "degradació progressiva"

ARA Balears
1 min
La pressió turística i els nombrosos fondejos d’embarcacions posen en perill la praderia de posidònia

PalmaMés de la meitat de la praderia de posidònia de la badia de Talamanca està morta a causa dels fondejos i els vessaments de la depuradora. Així ho ha denunciat el GEN-GOB en el darrer estudi, on constata la degradació progressiva de la posidònia en aquesta zona.

Les dades publicades aquest dimarts són els resultats dels estudis fets del 2019 al 2023, un mostratge que permet constatar que la posidònia de la zona no s'ha recuperat i que més de la meitat ja ha mort. Davant aquest fet, el coordinador de l'àrea marina del GEN-GOB, Xisco Sobrado, ha reclamat mesures urgents per "revertir aquesta situació" i ha remarcat la importància de les praderies de posidònia a Eivissa i arreu de les Illes Balears per "mantenir l'aigua neta i mitigar els efectes del canvi climàtic".

L'estudi destaca que la badia de Talamanca viu una situació ambiental de "degradació progressiva" i que el causant d'això són les actuacions humanes, principalment durant la temporada alta. Davant això, el regidor de Medi Ambient d'Eivissa, Jordi Grivé, ha anunciat que posarà en marxa mesures, com controlar més exhaustivament els fondejos, allunyar la zona dels vessaments "al màxim possible" i reduir la pressió de la badia.

stats