Societat 31/10/2020

MÉS reclama al govern espanyol que formalitzi al BOE com els ajuntaments podran disposar dels romanents

El coordinador del partit ecosobiranista, Antoni Noguera, considera que és “una falta de respecte” per part de l’executiu estatal

A. T.
2 min
El diputat Josep Ferrà i el coordinador de MÉS per Mallorca, Toni Noguera

PalmaMÉS per Mallorca ha reclamat aquest dissabte en una roda de premsa que el govern espanyol compleixi amb la promesa que va fer un mes enrere i publiqui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) sota quines condicions els ajuntaments podran disposar dels seus romanents. El coordinador del partit ecosobiranista, Antoni Noguera, ha considerat que és “una falta de respecte” per part de l’executiu estatal que encara no s’hagi fet.

També han participat en la roda de premsa la batlessa d’Esporles, Maria Ramon, i el batle de Manacor, Miquel Oliver. Per la seva banda, Ramon ha denunciat que “continuam igual” que fa un mes, quan es va fer l’anunci. “Allò que volem és que la lletra petita tingui autonomia suficient per poder gastar els romanents”, ha declarat. És important que aquest procés s’acceleri, perquè “els ajuntaments ja comencen a elaborar els pressupostos de 2021 i és imprescindible saber com s’han de distribuir”, ha advertit.

“Hi ha hagut un segrest dels estalvis durant molts anys”, ha afirmat Miquel Oliver, en referència a la llei Montoro. En el cas del seu municipi, Manacor, assegura que tenen uns 40 milions d’euros que han disposat en diferents bancs. Aquests, ha explicat, es podrien destinar a “donar ajuts als comerços” per activar l'economia de manera urgent.

El batle de Manacor ha insistit que “si no s’arriba a publicar al BOE, si no hi són les condicions d’aquestes inversions, no sabem res: si han d’anar a serveis socials, si han de ser sostenibles o si ens donen llibertat”. En qualsevol cas, Oliver apunta que allò que es demana és “llibertat” per gestionar-los.

En referència a la Federació Espanyola de Municipis, el batle ha criticat que “no s’hagi caractertizat per ser un autèntic representant” dels ajuntaments. Per això, preveu reunir-se aquesta setmana amb el president de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Toni Sales, “perquè es posi en contacte amb qui faci falta per dessembossar la situació”.

stats