Societat 24/09/2022

MÉS exigeix a Educació que els centres puguin triar aplicar (o no) la LOMLOE aquest curs

Lluís Apesteguia ha reivindicat la necessitat d'una nova llei estatal amb la participació del col·lectiu docent tant en l'elaboració com en l'aplicació

ARA Balears
1 min
Joan Mas 'Collet', Lluís Apesteguia i Xisca Prats, de MÉS per Mallorca.

PALMAEl coordinador i candidat de MÉS per Mallorca a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia, ha exigit aquest dissabte a la Conselleria d'Educació i Formació Professional que doni llibertat a cada centre per a l'aplicació o no de la LOMLOE durant aquest curs o el següent. Així mateix, ha dit que la "flexibilització" sobre la LOMLOE que va anunciar Educació "s'ha de concretar més".

Apesteguia, que ha comparegut acompanyat del diputat Joan Mas i de la responsable d'educació de MÉS per Mallorca, Xisca Prats, ha apuntat també la necessitat d'una nova llei estatal amb la participació del col·lectiu docent tant en l'elaboració com en l'aplicació.

Per part seva, el diputat Joan Mas Collet ha assegurat que la LOMLOE s'ha fet "sense comptar amb la complicitat i el diàleg del col·lectiu docent", que són els que realment han "d'aplicar la norma dins les aules". El diputat ecosobiranista ha exigit al govern de Pedro Sánchez que posi els recursos necessaris per poder implantar la LOMLOE de manera adequada.

Xisca Prats ha denunciat els problemes amb els quals es troben els centres educatius a l'hora d'aplicar la nova norma: "Si no es posen més recursos i més temps damunt la taula, serà impossible tirar endavant el curs amb la LOMLOE".

stats