Societat 16/04/2020

MÉS demana que es deixi sortir els nins al carrer a partir del 26 d'abril

Noguera ha defensat la proposta en unes condicions de seguretat sanitària regulades, com ja es fa a França, Suïssa, Bèlgica i Suècia

Ara Balears
1 min
MÉS defensa que les sortides han de ser planificades atenent sempre a criteris professionals

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha defensat aquest dijous les sortides graduals, a partir de dia 26, dels infants mantenint "l'exemplaritat" que considera que està tenint el conjunt de la ciutadania durant la crisi sanitària. Segons Noguera, "aquesta regulació hauria d'estar vigilada i no abusar de l'excepció. De fet, països com França, Suïssa, Bèlgica o Suècia, deixen sortir els nins acompanyats d'un adult", ha destacat.

L'ecosobiranista ha assenyalat que "els nins es veuen obligats a restar tancats entre les parets de casa seva les 24 hores, sovint en habitatges molt petits, i això, com ja han apuntat els pediatres i psicòlegs, a la llarga pot fer molt mal a la seva salut física i mental".

Noguera ha insistit que les autoritats sanitàries han de planificar aquestes sortides "sempre d'acord amb criteris professionals". En aquest sentit, el coordinador de MÉS avala la proposta de la Plataforma per la Infància, en la qual s'integren entitats com Unicef, la Creu Roja o Càritas, que planteja estudiar la possibilitat "d'habilitar espais exteriors per torns i supervisats, perquè, sense posar en risc ningú, es permeti als nins i nines sortir al carrer, jugar i fer una mínima activitat física".

stats