Mobilitat
Societat 25/04/2023

Més controls i més vigilància: així és el pla del Govern per posar fi a l'intrusisme en el transport

L'Executiu vol aturar aquestes pràctiques il·legals, sobretot als aeroports de Palma i Eivissa

ARA Balears
2 min
Vuit càmeres perseguiran els taxis pirata dia i nit a l’aeroport Els taxistes digueren ‘basta’ amb el bloqueig de Son Sant Joan

PalmaEl Govern, representants del sector del taxi i VTC, la Federació de Transports, sindicats, ajuntaments, els consells insulars i la Guàrdia Civil han establert el nou Pla d'inspecció contra l'intrusisme en el transport. L'Executiu ha anunciat que es faran més controls i més vigilància per posar fi a aquesta pràctica il·legal, que afecta sobretot els aeroports de Palma i Eivissa.

Així, han informat que a l'aeroport de Palma es preveu que entre el mes d'abril i el d'octubre es facin inspeccions 120 dies i que es faran també controls per part d'agents de paisà per destapar possibles taxistes il·legals que es moguin per zones no controlades per les inspeccions ordinàries. En aquest sentit, han detallat que l’actuació de control es dirigirà a vehicles que facin transport públic de viatgers sense autorització; a les empreses de transport públic discrecional de viatgers amb autocar; i als vehicles d’arrendament amb conductor.

A diferència dels altres anys, aquest nou acord posarà el focus en el control de la contractació prèvia de la venda per plaça en el transport discrecional de viatgers en autobús amb origen o destinació a l’aeroport de Palma. A més, es continuarà treballant en la detecció de persones i vehicles que puguin fer serveis de transports de viatgers sense autorització, es farà feina per tal d'evitar l’oferiment i la captació de clients sense contractació prèvia a la terminal d’arribades per part d’empreses de minibús, es continuaran fent controls als vehicles VTC, taxis de la Part Forana i taxis de Palma i es farà un control més exhaustiu del tacògraf i del temps de conducció i descans dels conductors d’empreses d’autocars.

Per tal d'assolir totes aquestes tasques, durant la temporada alta es desplaçaran a Eivissa des de Mallorca grups d’agents i inspectors per prestar serveis de control als llocs i en els horaris programats i planificats pel Servei d’Inspecció del Consell Insular.

stats