Societat 09/04/2022

Més de 300 persones es manifesten a Fornells contra el Govern balear

El PSOE és l'únic partit polític que defensa les obres

Iván Martín
1 min
Una veïna de Fornells observa des de la seva casa la protesta.

ES MERCADALMés de 300 persones s'han manifestat aquest dissabte a Fornells per protestar pel projecte executiu de reforma del port, impulsat per Ports Illes Balears, i contrari a la majoria de ciutadans del nucli poblacional.

La manifestació l'ha convocada el PP i l'Entesa per Es Mercadal, partits de l'oposició en aquest municipi, i ha tengut el suport de l'associació de comerciants de Fornells i altres entitats socials.

La construcció d'un edifici a primera línia de mar, a la mateixa zona on es va cremar l'històric restaurant Es Pla, és el focus de les crítiques dels veïns i partits polítics. A més, la intenció de Ports IB d'habilitar un espai per a la restauració en una ubicació pròxima també ha despertat el rebuig generalitzat, perquè s'entén que Fornells és una destinació especialment rellevant quant a l'oferta gastronòmica.

A la concentració s'hi han sumat els principals partits polítics, com el PP, Unides Podem i Més per Menorca, a excepció del PSOE, l'única formació que defensa el projecte de reforma del port. També hi ha participat la periodista Mercedes Milà. A més, ha creat malestar l'estat que presenta el passeig marítim, amb muntanyes de restes d'obra, circumstància que ha indignat comerciants i restauradors davant l'imminent inici de la Setmana Santa i la temporada turística.

stats