Societat 23/03/2018

Menys d'un 10% dels opositors al cos superior de la CAIB passen el primer examen

Segons ha informat IB3 Ràdio, aquests resultats han provocat un gran malestar i decepció per part dels sindicats

Ara Balears
2 min
Estudiants a les oposicions.

PalmaNomés 58 de les 605 persones que han opositat per optar a les 78 places públiques del cos superior de la CAIB han aconseguit passar la primera fase d'aquest examen, el primer realitzat per la UIB, segons ha informat aquest divendres IB3 Ràdio. Aquesta xifra baixa suposa menys del 10% de tots els que s'hi han presentat i aspiraven a un càrrec públic.

Els resultats han provocat un gran malestar per part dels sindicats. Es mostren decebuts per la dificultat de l'examen, que ha consistit a contestar 120 preguntes d'enunciats llargs, que poden ser de 119 temes, en 140 minuts. També es lamenten que, amb només 58 persones optant a la segona fase, no s'arribin a cobrir les places opositades. A més, diuen que davant aquesta situació no només quedarien places sense cobrir, sinó que no es podria crear un borsí de personal.

Ramón Ordoñez, Secretari de l'administració d'UGT, ha comentat que la frustració és també des del punt de vista personal, ja que hi havia aspirants que feia 9 anys que esperaven la convocatòria de l'examen i en feia més de 2 que estudiaven. "Sempre havien estat examens difícils però aquesta xifra és ridícula i molt descoratjadora", ha dit Ordoñez. Sobre la fase de correccions, creu que "no hi ha res a fer", ja que el Tribunal està format per professional que han corregit l'examen amb detall.

Pere Bueno, delegat de personal de l'STEI, ha compartit aquesta postura i i ha afegit que: "Aquesta convocatòria és una trampa legal per impedir que s'omplin tots els llocs públics necessaris". Bueno ha explicat que a més de les 78 places ofertes, ja hi ha moltíssims llocs de feina ocupats per interins a l'administració pública. A més, ha fet incís en què davant la impossibilitat de crear un borsí de substitucions, s'haurà de convocar un borsí de mèrits al que, calcula, accediran entre 2.000 i 3.000 persones.

El delegat de l'STEI nega que la responsabilitat sigui de la UIB, que "únicament s'ha limitat a complir amb les bases de la convocatòria". Una convocatòria, segons Bueno, amb un plantejament inicial erroni, ja que prima el coneixement però no valora la formació i l'experiència i, per tant, provoca que entrin a l'administració persones que realment no estan preparades.

stats