Societat 29/03/2023

Menors tutelats demanen al Parlament Europeu millorar les condicions del seu pas a la majoria d'edat

Han assenyalat que "la incertesa" i "l'absència d'un futur" amb seguretat els genera dificultats

ARA Balears
1 min
La seu del Parlament Europeu a Estrasburg.

PalmaUn grup de menors tutelats ha demanat aquest dimecres al Parlament Europeu la millora del marc legal, la burocràcia i les condicions materials d'aquells que es troben en el trànsit a la majoria d'edat. Segons ha recollit Europa Press, els menors han assenyalat que "la incertesa", les traves administratives i "l'absència d'un futur" amb seguretat els genera problemes.

D'aquesta manera, el grup, format per residents del Centre Natzaret de Mallorca, s'ha reunit amb les eurodiputades Rosa Estaràs, del PP, i Maite Pagazaurtundúa, de Ciutadans, i els han explicat les seves demandes. Amb relació a aquest aspecte, han apuntat que sofreixen una situació "d'angoixa" davant el que passarà quan compleixin els 18, ja que el seu futur passa a mans d'una altra administració.

En aquest sentit, les eurodiputades han assegurat que és necessària una protecció específica, amb mitjans i personal amb competències transversals. Sobre aquesta iniciativa, han detallat que va néixer durant la missió d'observació i investigació del Parlament Europeu per veure la situació dels menors tutelats a les Illes.

"No es pot fer un tall, ells han de poder continuar formant-se per poder accedir després al mercat laboral amb seguretat i protecció", ha expressat Estaràs. Per la seva banda, Pagazaurtundúa ha expressat que l'Estat hauria de mantenir un cert suport "coherent" a aquests menors, per poder facilitar-los la incorporació a la vida adulta.

stats