Societat 10/01/2020

Menorca, entre els 52 llocs a visitar el 2020 segons el diari 'The New York Times'

Astúries i la Vall d'Aran són les altres dues zones de l'Estat que destaca la publicació nord-americana

Ara Balears
2 min
El port de Maó. / Fundació Foment del Turisme de Menorca

PalmaEl diari The New York Times ha publicat la seva llista de 52 llocs a visitar aquest any 2020. S'hi troben diferents llocs de l'Estat, entre els quals hi ha Menorca. Astúries i la comarca catalana de la Vall d'Aran són els altres dos punts de l'Estat que recomana visitar la publicació nord-americana, segons ha informat l'agència Efe.

Menorca se situa en el número 41 de la llista. El diari afirma que és una illa "estimada pels seus paisatges salvatges i platges verges, la segona més gran de les Balears i una Reserva de la Biosfera de la Unesco. A més, apunta que s'està preparant per atreure a una multitud artística el 2020".

En concret, cita com a exemple l'arribada de Hauser & Wirth, entre les millors galeries contemporànies del món, que estrenarà un centre d'art a l'Illa del Rei, situat al port de Maó. "La galeria promet contribuir a preservar l'ecosistema de l'àrea a través de jardins dissenyats per l'aclamat artista paisatgista Piet Oudolf", explica el Times.

Per la seva banda, Astúries se situa en la posició 25 d'aquest rànquing. El NYT recorda que ha estat durant molt de temps el "refugi d'estiu dels espanyols que eviten les masses que abarroten les costes mediterrànies", per la qual cosa suggereix visitar la comunitat abans de 2021, quan es calcula que l'AVE hi arribi. Entre els suggeriments, el diari diu que "els visitants trobaran rutes de senderisme i ciclisme", el Parc Nacional dels Pics d'Europa, el més antic d'Espanya, mines d'or romanes i un centre cultural dissenyat per Oscar Niemeyer a Avilés. A més, destaca la capitalitat formatgera d'Oviedo.

En el número 46 se situa la Vall d'Aran, conegut punt de trobada d'esquiadors i que, si bé ara ha millorat les seves comunicacions, el seu "aïllament de segles d'antiguitat va conservar els seus pobles medievals i la naturalesa verge, que serveix com a magnífic teló de fons per a una emergent escena d'aventures a l'aire lliure que està eclipsada en gran manera per l'enlluernament de Barcelona i la costa", exposa el NYT.

stats