Societat 27/10/2023

Menorca se suma a la investigació del càncer de mama a través del reciclatge de vidre

Els ciutadans de Sant Lluís varen reciclar l'any passat 489 tones de vidre i els del Mercadal 498 tones

Iván Martín
2 min
Representants del Consell i l'ajuntament d'Es Mercadal a la presentació dels iglús.

MAÓEl Consorci de Residus i Energia de Menorca i els ajuntaments de Sant Lluís i es Mercadal s'han sumat a la campanya d'Ecovidrio i la Fundación Contigo, 'Recicla vidre per elles', amb l'objectiu de donar suport a la investigació del càncer de mama a través del reciclatge d'envasos de vidre. Així, durant les pròximes setmanes, quatre iglús roses s'instal·laran en els nuclis d'aquests municipis com a part de la iniciativa. És el tercer any consecutiu que Menorca participa d'aquesta campanya, escollint dos municipis per col·locar-hi els contenidors. Anteriorment, s'havien instal·lat a Alaior, es Migjorn, es Castell i Ferreries.

L'acció solidària pretén conscienciar els ciutadans de la importància de la cura del medi ambient a través del reciclatge de vidre, alhora que promou la investigació i la prevenció del càncer de mama. Una malaltia que afecta una de cada vuit dones a l'estat espanyol i que es calcula que es diagnostiquen més de dos milions de casos, cada any, arreu del món. Segons les últimes dades relatives al 2022, els habitants de Sant Lluís varen reciclar un total de 489,75 tones d'envasos de vidre, fet que suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 70 kg de vidre l'any passat. A es Mercadal la xifra puja a 498 tones d'envasos de vidre, això significa que cada habitant va reciclar de mitjana 87,7 kg.

Pel que fa a la taxa de contenerització, Sant Lluís se situa amb una mitjana de 128 habitants per contenidor, la qual cosa suposa un total de 54 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats. A es Mercadal, hi ha una mitjana de 71 habitants per contenidor, cosa que suposa un total de 79 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats. El reciclatge d'envasos de vidre és un element fonamental per contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l'economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, és una activitat que ajuda al compliment de l'Agenda 2030 i als Objectius de Desenvolupament Sostenible.

stats