Societat 03/03/2022

Menorca selecciona el curt per participar en un festival gastronòmic internacional

L'illa ja va aconseguir guanyar aquest guardó l'any passat

Iván Martín
1 min
Roda de premsa de presentació del curtmetratge.

MAÓEl guió del curtmetratge Sa caseta de vorera, de la productora Bendito Films, ha estat seleccionat per representar Menorca en el certamen internacional "Food Film Menu 2022", que organitza l'Institut Internacional de la Gastronomia, l'Art, la Cultura i el Turisme (IGCAT).

Aquest projecte s'emmarca en els actes del mandat de Menorca com a Regió Europea de la Gastronomia. A més, el curtmetratge escollit entre els altres tres finalistes està creat per les mateixes persones que van aconseguir el guardó l'any passat.

La productora ha obtingut 500 euros de premi i 6.000 euros per la realització del curtmetratge. La valoració del jurat s'ha fet de manera anònima, sense conèixer la identitat de l'autor i puntuant fins a una vintena de paràmetres relacionats amb el concepte, l'estructura, els personatges, el tema elegit, el relat i els elements externs proposats per al curt. La productora disposa de dos mesos i mig per elaborar el projecte, que es presentarà a principi de juny en el festival Cooking Films.

Sa caseta de vorera narra la història de dos joves menorquins que volen obrir-se camí en la vida adulta fent el que més els agrada, cuinar i pescar. El somni d'ella és arribar a ser pescadora d'arts menors, mentre que el d'ell és obrir un restaurant amb productes ecològics cultivats a la finca familiar.

stats