Societat 18/03/2020

Menorca demana que els residus de persones aïllades es tanquin hermèticament

S’hauran de traslladar directament a l’abocador o incinerar-los sense que s'obrin manualment les bosses

Ivan Martin
1 min
El Consorci de Residus de Menorca ha detallat el pla d'actuació davant el coronavirus.

MaóEl Consorci de Residus i Energia de Menorca ha recordat aquest dimecres el procés que s’ha de seguir per fer desaparèixer els residus generats de les persones que es troben en aïllament domiciliari o en quarantena a causa d’una possible infecció per coronavirus. Es tracta de recomanacions del mateix Ministeri de Sanitat i que tenen com a objectiu minimitzar els riscos de contagi per a la resta dels ciutadans, així com per als treballadors dels serveis de recollida, transport i tractament de residus.

En cas d'una possible infecció, els residus i el material d'un sol ús generats pel pacient o per les persones que hi estiguin en contacte directe, com ara guants, màscares, mocadors o qualsevol altre residu, s'hauran de dipositar en una bossa de tancament hermètic dins la bossa de rebuig, que també s’haurà de tancar hermèticament. Aquests residus es llençaran en els contenidors de rebuig. En cap cas es dipositaran en els contenidors de recollida selectiva de paper i cartró, envasos lleugers o vidre.

Els residus s’hauran de traslladar directament a l’abocador o incinerar-los sense que s'obrin manualment les bosses. En cas que sigui necessari el tractament previ, es farà de manera automàtica, però sense exposar-se al contacte. Per extremar la seguretat, les autoritats competents podran acordar que els materials quedin emmagatzemats durant un mínim de 72 hores. A més, tant en la recollida de residus com a totes les plantes que rebin les bosses es desenvoluparan protocols específics per protegir els empleats i es disposarà d’equips de protecció individual.

stats