Societat 07/07/2021

Menorca posa a la venda les entrades per visitar la cova de l'Aigua de Ciutadella

El preu general de l'entrada és de 10 euros, però hi ha descomptes per a diferents col·lectius

Iván Martín
2 min
El llac interior de la cova és una de les principals atraccions.

CiutadellaLa Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) ha posat a la venda les entrades per visitar la cova de l’Aigua de Cala Blanca, Ciutadella. Les visites guiades es faran a partir d'aquest dimecres fins al 30 de novembre i es compliran totes les mesures de seguretat i amb un aforament màxim de 13 persones a cada torn. Les entrades poden adquirir-se a través de la pàgina web www.menorca.es. També es poden comprar a les oficines d'informació turística de Maó-Centre, Maó-Port i Ciutadella, al poblat talaiòtic Torre d’en Galmés i a les mateixes instal·lacions de la cova de l’Aigua.

S'han programat 10 torns diaris de dilluns a diumenge, entre les 9.00 h i les 20.30 h, amb una durada aproximada de 45 minuts per visita. Dues es faran en anglès i la resta, en castellà i català. A més, s'habiliten torns específics perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin accedir a la cova. El preu general de l'entrada és de 10 euros, encara que hi ha descomptes per a menors d'entre 8 i 15 anys, majors de 65 anys i jubilats, persones amb discapacitat i preus especials per a grups. L'entrada és gratuïta per als menors de 8 anys.

La cova de l’Aigua és una cova natural de grans dimensions amb un llac interior i abundants formacions d'estalactites i estalagmites, amb més de 100 metres de llarg. Va ser explorada per primera vegada en els anys 50 i declarada Bé d'Interès Cultural (BIC) el 1966. A les primeres prospeccions de la gruta es varen recuperar ceràmiques talaiòtiques i clàssiques, així com restes òssies humanes. Durant els mesos d'abril, maig i juny es van celebrar jornades de portes obertes a la cova, de caràcter gratuït. Més de 4.000 persones la van visitar durant aquest període de temps.

stats