Societat 09/02/2022

Menorca elabora una guia per millorar l'atenció a les persones amb discapacitat

Se n'han imprès 4.000 exemplars, amb un format i una impressió més didàctica i atractiva

Iván Martín
1 min
La nova guia de comunicació per a persones amb discapacitat.

MAÓLa Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca ha presentat una nova edició de la guia de comunicació i llenguatge, elaborada per Lligall Art Gràfic, que inclou dinàmiques per millorar l'atenció a les persones amb discapacitat. Se n'han imprès 4.000 exemplars, amb un format i una impressió més didàctica i atractiva. La primera guia es va presentar l'octubre i es va traslladar a les entitats membres, famílies i persones usuàries en el transcurs de l'inici del curs social que va organitzar l'entitat.

Gràcies a la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient del Consell, la Fundació podrà fer arribar l'eina de manera gratuïta a la resta de col·lectius socials, educatius, fins i tot del món de l'esport perquè ens ajudi a millorar el tracte a tot el col·lectiu. Precisament, la consellera insular de Benestar Social i Família, Bàrbara Torrent, ha destacat aquest aspecte: "Les persones amb diversitat funcional encara ensopeguen entre estereotips, encasellades en noms i perjudicis. Aquesta guia comunicativa pretén conscienciar i compartir una condició per factors personals i de context, però sobretot vol sol·licitar la col·laboració de tota la societat per eliminar obstacles de l'entorn".

Per la seva banda, la directora administrativa Mònica Planella ha recordat que la guia ofereix un repàs de l'ús del llenguatge inclusiu i respectuós amb les persones amb discapacitat: "Reflectir la diversitat també en el llenguatge ens ajudarà a construir un món més just i igualitari. Tothom ens pot ajudar a fabricar aquesta societat inclusiva".

La guia s'ha confeccionat des de l'àrea de Comunicació, el servei d'accessibilitat i d'atenció a persones sordes, i s'ha editat a Lligall Art Gràfic.

stats